sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Spalatul pe dinti - De ce e bine sa ai dinti galbeni

Umblă vorba prin lume că noi, românii, nu prea ne spălăm pe dinți. Cică ne put gurile ca la nevăstuici. Și cică consumul mediu de pastă de dinți al românului de rând este mai mic chiar și decât cel al lui Dan Diaconescu.

Nimic mai adevărat.

Însă înainte să se apuce americanii să ne onoreze cu astfel de complimente lăudătoare de bine, ar trebui să țină cont de câteva aspecte cruciale ale vieții de român.

În primul și-n primul rând, faptul că românul e inventiv.

În așa hal de inventiv încât, dacă îi dai de băut suficient cât să-i câștigi prietenia, din două coji de banană și o bujie de la Dacie îți improvizează un încărcător de iPod Nano — cu leduri, briceag, recipient pentru zacuscă și tot ce-ți trebuie.

Așa-i și cu pasta de dinți. N-a auzit de pastă de dinți, sau n-are bani de așa ceva, sau preferă să-și dea banii pe băutură / țigări / cărți (adică își pierde banii la jocurile de cărți), sau e alergic la mentă sau la urzică și se urtică pe burtică, sau pur și simplu vrea să le facă în ciudă cercetătorilor britanici care fac rapoarte despre cât de aprig ne dilește nouă respirația.

Și atunci se spală cu ce apucă: sare, bicarbonat, mălai, nisip, funingine, orice. Ce mama dracu, trebuie să fi existat vreodată cineva care s-a clătit prin gură cu borală de gâscan.

Important este să continuăm boicotul strămoșesc împotriva fabricilor Colgate care au refuzat cu atât de multă vehemență de-a lungul anilor să producă o pastă mai ieftină ca mațele de câine și cu cât mai mult alcool. Atâta timp cât nu găsești căldări de Colgate cu poșircă la opt cenți suta de tone, periatul pe măsele e o pierdere de vreme.

Bineînțeles, mai există și categoria românilor care nu se spală pe dinți pentru că nu mănâncă. De ce nu mănâncă? Pentru că l-am votat noi pe Băsescu.

Însă indiferent de cât s-ar da cu fundul de pereți americanii că au prea mult Colgate și nu vrem noi să-l mâncăm cu biscuiți, românii vor continua să își exprime cele două drepturi principale pentru care au murit la Revoluție:

Libertatea de gândire, votul democratic, exprimarea necenzurată a opiniei, accesul la cultură, să înmoaie Coca-Cola în parizer, și, cel mai important…
…libertatea de a alege cât de galbeni le fie dinții!
Gura lor, regulile lor. E absolut normal ca fiecare să-și ia propriile decizii în ceea ce privește cavitatea sa bucală.

Pentru că românii știu una și bună: spălatul pe dinți este un drept, în niciun caz nu o obligație!

2 comentarii:

Elimar spunea...

De aia vin stranierii sa-si trateze dinții la noi, că e mai ieftin; pentru ca nu au stomatologii noștrii muşterii.

Gothem spunea...

Normal. Dar trebuie să zică și ei ceva ca să pară mai superiori.

Trimiteți un comentariu

Bagă BOSS-ule un comentariu :D

Gothem Botoși. Un produs Blogger.